Slavnostní otevření městské sportovní haly v Poděbradech

Slavnostní otevření městské sportovní haly v Poděbradech proběhlo dne 5.9.2020

Po přestřižení slavnostní pásky panem starostou Jaroslavem Červinkou, místostarosty města Romanem Schulzem a Miroslavem Holasem, panem Jiřím Fořtem z firmy BFK a.s., předsedou basket Poděbrady panem Lubošem Rejchrtem, jednatelem Poděbradské sportovní a.s. panem Milanem Suchomelem a především jedním z nejznámějších českých basketbalistů Jiřím Welschem, mohli četní návštěvníci vstoupit do nově rekonstruované víceúčelové sportovní haly.

Záměrně říkáme že víceúčelové, protože slavnostní program potěšil plné hlediště ukázkami poděbradských mažoretek, oddílem aerobiku pod vedením paní Sobotkové, představením sportovkyň z Domu dětí a mládeže, mladých házenkářů a jak je v Poděbradech samozřejmostí, vrcholem sportovního odpoledne pak bylo představení  basketbalových žáků a dorostenců oddílu Basket Poděbrady.

Součástí vybavení haly je i veřejná sauna, malý sportovní sál, konferenční sál a sportovní bar a to vše má sloužit co nejširší poděbradské veřejnosti.

Mimo Jiřího Welsche se slavnostního otevření účastnili i další basketbalové osobnosti nedávné historie v podobě Hany Bendové, Kateřiny Elhotové, Lubora Blažka, Jiřího Růžičky, mladí extraligoví hráči Jiří Šoula, Lukáš Stegbauer a diváky také přivítal JUDr. Miroslav Jansta, prezident České basketbalové federace a České unie sportu.

Co tedy nové městské sportovní hale v Poděbradech popřát? Dlouhá léta bezproblémového provozu, mnoho spokojených „sportovců“, návštěvníky, kteří budou mířit do haly za nevšedními sportovními zážitky, za cvičením, saunou, nebo jen tak posedět ve sportovním baru.