Podzimní Zemědělec 2022

Dovolujeme si Vás pozvat na výstaviště do Lysé nad Labem, kde bude od 6. do 9. října probíhat výstava PODZIMNÍ ZEMĚDĚLEC 2022. Souběžně s touto výstavou bude probíhat celostátní výstava hospodářských zvířat NÁŠ CHOV vč. prodejní výstavy drobnochovatelů.

V sobotu 8. října v 9:30 vyjde za doprovodu dechové hudby Harmonie 1872 Kolín dožínkový průvod od radnice v Lysé. V průvodu nebudou chybět mažoretky, baráčníci a krojovaní studenti z okolních škol, kteří přenesou na výstaviště dožínkový věnec.
V 10 hodin už přímo na výstavišti dožínky zahájí hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková. Na dožínkách nebude chybět ani vyhlášení výsledků rybářské soutěže Středočeský šupináč, do které bylo letos přihlášeno mnoho kapitálních úlovků ve středočeských vodách.

V hale C bude probíhat Holštýnský šampionát, Charolais & Simmental show

Pro děti bude připravený model farmy, děti tak uvidí, jak to na takové farmě skutečně vypadá. Dále si děti mohou vyzkoušet poznávací soutěže: semen, plodin, zvířat a strojů, přiřazování potravin – kráva – mléko, prase – maso, pšenice – mouka.
Projít si s nimi pak můžete naučnou stezku, která má 14 stanovišť.

Výstava je otevřena vždy od 9 do 17 hodin.