Odlož mobil v Městské knihovně Benátky nad Jizerou

Kam se starým mobilem?

Dosloužil vám telefon nebo tablet? Chcete ulehčit životnímu prostředí, tak neváhejte a odevzdejte ho v knihovně. Můžete vyhrát vstupenky do středočeských muzeí a galerií nebo poukázku na nákup knih.

Smyslem projektu je rozšíření povědomí o třídění vysloužilého drobného elektroodpadu a podpora sběru mobilních telefonů. Veškeré odevzdané mobilní telefony budou předány k využití neziskové společnosti Remobil, z.s. která za každý odevzdaný telefon přispěje částkou 10 Kč na aktivity Jedličkova ústavu a škol.

V rámci projektu, který pořádá společnost ASEKOL a.s. spolu se Středočeským krajem, jsou pro zúčastněné knihovny i jejich čtenáře připraveny hodnotné ceny. Pro knihovny jsou připraveny finanční odměny až 15 000 Kč, pro občany poukázky až na 2 000 Kč na nákup knih. Navíc Středočeský kraj věnoval pro další zúčastněné občany více než 90 volných vstupenek k návštěvě památek ve Středočeském kraji.

Jak postupovat?

Přineste vysloužilý mobilní telefon do Městské knihovny Benátky nad Jizerou, vyplníme spolu soutěžní kupon (nemusíte) a v dubnu proběhne vyhodnocení a předání cen. Telefony můžete nosit do 1.dubna 2024.