Aktuální informace k uzavírce mostu přes Labe v Lysé nad Labem

UZAVÍRKA SILNICE Č. II/272

Dne 19.02.2020 odbor dopravy obdržel žádost o úplnou uzavírku silnice č. II/272 od investora stavby – Středočeského kraje.

➡️Termín: 16.03.2020 – 30.06.2020
➡️Objízdná trasa: Nehvizdy, Zápy, Sojovice, Dvorce, Lysá nad Labem.

Pro obyvatele ul. Za Labem a „veslák“: silnice č. II/272 bude uzavřena částečně, tj. vždy jeden jízdní pruh, od autobusové zastávky přes litolský most až po odbočku na Litol – na světelnou signalizaci. Tudíž příjezd bude pro obyvatele zachován, též pro složky IZS.

????Hromadná doprava: Autobusové linky budou posilněny (linka 661 a 443) a budou projíždět Semicemi a Přerovem nad Labem a „svážet“ k nádraží Čelákovice na vlakové spoje. Autobusové linky budou čekat na případné opožděné vlakové spoje.

????️Parkování: pro obyvatele, kteří zvolí individuální dopravu (osobními vozidly) bezplatné parkovaní u Kovohutí Čelákovice.

????‍♂️????‍♀️Pěší, cyklisté: je možný provoz na lávkách litolského mostu, vždy pouze po jedné straně, dle průběhu stavebních prací.

????Mapové podklady k plánované úplné uzavírce silnice č. II/272 a k objízdným trasám budou uveřejněny ihned po odsouhlasení těchto podkladů Krajským ředitelstvím policie ČR – dopravním inspektorátem Nymburk.