Hlášení městského rozhlasu Lysá nad Labem 31.3.2020

Hlášení městského rozhlasu Lysá nad Labem 31.3.2020

Vážení spoluobčané,

apeluji na Vás, jako starosta města, abyste situaci nepodceňovali a důsledně dodržovali nařízení vlády o zákazu volného pohybu a povinnosti nošení roušek, nebo jakékoliv ochrany dýchacích cest na veřejnosti.

????Vláda prodloužila veškerá přijatá opatření, prozatím do 11.dubna do 6.00 hodin ráno. Nově nemusí roušku nosit děti do dvou let a řidiči, kteří jsou v motorovém vozidle sami.

????Krizový štáb rozhodl, že od 1. dubna bude pro veřejnost otevřen městský hřbitov.

????Připomínám, že pro občany starší 65 let zajišťujeme nákup a dovoz základních potravin a léků do 500,-Kč. Objednávky přijímáme na telefonním čísle 605 484 941 .

????Z důvodu ochrany Domova důchodců zůstává uzavřen zámecký park.

????Děkujeme všem dobrovolníkům za šití roušek. Především členům a příznivcům uskupení Lysá nás spojuje, kteří nezištně pomáhají našim spoluobčanům. Poděkování patří také skautům, učitelům, zaměstnancům Městského úřadu a dalším. Sběrné a výdejní místo je zřízeno v budově Městské policie. Látkových roušek máme dostatek. Kdo potřebujete, přijďte si je vyzvednout.
Děkujeme firmě pana Tomáše Valtra za darování 350 roušek, Vietnamským spoluobčanům za 300 roušek, dezinfekci a finanční dar ve výši 50 000,-Kč. Peníze použijeme na nákup dalších ochranných pomůcek.

????Věřím, že společně tuto složitou situaci zvládneme.