Den otevřených dveří – Střední škola designu – Lysá nad Labem

Dnes jsme se s kamerou vypravili na návštěvu ateliérů Střední školy designu v Lysé nad Labem, která pořádala u příležitosti náboru nových studentů Dny otevřených dveří.

Na Střední škole designu mohou žáci studovat obory: Oděvní design, Grafický design, Design interiéru a bytových doplňků a obor Produkční činnost v umění a reklamě.

Na první tři zmíněné obory se budou 4. a 5. ledna konat talentové zkoušky a škola pořádáním těchto dnů otevřených dveří nabízí žákům 8. a 9. tříd možnost nahlédnout pod pokličku a zároveň se na přijímací pohovor pečlivě připravit. Budoucí studenti a ostatní zájemci si mohou prohlédnout nepřeberné množství prací žáků, kterými jsou ateliéry zaplněny, případně si prohlédnout jejich vybavení.

Zájemci o studium mají nejvyšší čas se rozhodnout, protože přihlášku je třeba podat do konce listopadu. Dle vyjádření zástupců školy zde zájem o studium převyšuje kapacity školy a tak jsou hlavním hodnotícím kritériem talentové zkoušky včetně domácích prací jednotlivých uchazečů.

Střední školu designu zřizuje Středočeský kraj jako jedinou uměleckou školu. Navštěvuje ji celkem 250 žáků, kteří nachází po dokončení snadno uplatnění v oblastech grafického a průmyslového designu, návrhářských firmách, nebo pokračují v dalším studiu. Další podrobnosti najdete na webu školy https://www.ssdlysa.cz/

Pokud byste chtěli navštívit tuto školu osobně, máte ještě jednu možnost a to 12. 1. 2023 od 14:00 do 18:00 hodin